Volg ons op Twitter Word vrienden op Facebook Word vrienden op Hyves  

SSMK (Stichting Samenwerkende Muziekverenigingen Kerkrade) en leerlingenorkest

Op het gebied van jeugd werkt Muziekvereniging St. Callistus Terwinselen nauw samen met het Kerkraads Fanfare Orkest en Harmonie St. Jozef Kaalheide. Deze verenigingen vormen samen de “Stichting Samenwerkende Muziekverenigingen Kerkrade (SSMK)”.
De samenwerking is gestart in 2004.

SSMK organiseert werving op de basisscholen De Doorkijk en De Schakel, geeft blokfluitlessen en heeft een eigen leerlingenorkest.
Het leerlingenorkest repeteert o.l.v. dirigent Vico van de Ven op zaterdagmorgen van 9.15 tot 10.20 uur in gemeenschapshuis Heilust (de Auw Noeëdkirch) aan de Ons Limburgstraat 57 in Kerkrade-West.
Het leerlingenorkest bestaat uit circa 20 leerlingen en wordt aangevuld met muzikanten uit de 3 verenigingen, die de leerlingen ondersteunen.

Naast het leerlingenorkest is er het pieperorkest.
In het pieperorkest spelen de leerlingen die pas een instrument hebben gekozen al samen om zo vroeg mogelijk te leren samen spelen en om de ervaring van het samenspelen - en hoe leuk dit is - al snel te voelen.

Het leerlingenorkest van de SSMK verzorgt geregeld concerten in de regio. Bovendien is in 2010 een cd opgenomen met de titel: “A night like this”.
Tijdens de cd-presentatie op 6 februari 2011 is het eerste exemplaar officieel overhandigd aan de heer Jos Som, burgemeester van Kerkrade.

Om de uitdaging en de verbondenheid voor de jeugd/leerlingen te vergroten, wordt er eens per twee jaar een kamp georganiseerd en worden er uitstapjes gemaakt. Zo wordt het leerlingenorkest jaarlijks uitgenodigd om een concertje te geven in de Efteling.

Geïnteresseerden zijn altijd welkom om tijdens de repetities een kijkje te komen nemen.

Voor meer informatie:

  • Ramona Zijlstra-Paulssen, lid begeleidingscommissie SSMK
  • Wim Rutten, lid bestuur SSMK
  • Mia Lynne Walker, lid bestuur SSMK